Bal der rosés: zomerfeest bij Cora (tot 6 juli)

Tavel Cuvée Royale en Ventoux Dom Balaquère

123 wijnen in promotie, waaronder heel wat rosés. Eerder lieten we jullie al kennis maken met de Costières de Nîmes van Château Grand Escalion en de Ventoux van Domaine de Piéblanc.

Hieronder ontdek je twee andere geproefde en verrassende rosés.

Tavel Cuvée Royale 2019, Les Vignerons de Tavel & Lirac

Een grote klassieker van deze distributeur en een van de best verkochte roséwijnen. Het moet gezegd worden dat deze wijn, met een van de meest prestigieuze Franse namen in het koninkrijk van de rosés, alles heeft om te verleiden. Ten eerste is er de intensiteit van de kleur, die deze wijn een eigen karakter geeft en veraf blijft van de huidige hype van zeer bleke rosés. In de mond ontdekken we rode vruchten (framboos, kers), vergezeld van een vleugje zoete kruiden. Een volle, genereuze wijn die voortkomt uit wijnstokken geplant op die typische ronde keien. Te drinken aan 8-10° met kip-yakitori, gekonfijte lamsschouder of kip tikka massala. Dankzij deze promotie is dit op dit moment zonder twijfel de beste Tavel onder de € 8,-.

Cora en via de website CoraWine: € 9,39, in promotie: € 7,59

Ventoux Dom Balaquère 2019

We kunnen het niet genoeg benadrukken: de appellation Ventoux in de Rhône behoort intussen tot de grote Rhônewijnen; zowel in rood als rosé. Zo ook deze rosé van de Vignerons du Mont Ventoux in het mooie Bedoin. Het is een zeer lichtkleurige rosé gemaakt van syrah en grenache. Intens fruitige toetsen (palet van rode vruchten), fris in de mond en matig in alcohol voor deze regio (13°). Te genieten aan ongeveer 8° met gegrilde rode zeebarbeel of met de traditionele Provençaalse pistousoep.
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding!

Cora en via de website CoraWine: € 4,90, in promotie: € 4,09

Patrick Fiévez