Bal der rosés: Colruyt danst op het ritme van rosé

Lees ook onderaan dit artikel:
17% korting op Bordeaux 2017!

Bij Colruyt kan je terecht voor klassiekers als (onder meer) Diable Rose en Granbeau. Wij selecteerden 3 wijnen uit het oogstjaar 2019 (niet 2018): een nieuwe, een originele en een klassieker van Colruyt.

De nieuwe

Château Marguerite 2019 Fronton

Fronton is een appellation in het zuidwesten van Frankrijk, 25 km ten noorden van Toulouse, met een weinig bekend maar kwalitatief hoogstaand druivenras, de negrette. Château Marguerite, van 100% negrette, verleidt met florale en rode bessenaroma’s. Een levendige en frisse rosé die vlot drinkt en lang aanhoudt. Te drinken aan 8 graden als aperitief of bij gegrild vlees. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Colruyt: € 4,99 (€ 4,49 per 6)

De originele

Een originele rosé uit Bordeaux (niet clairet)

Château Rauzan Despagne 2019 Bordeaux rosé

Een rosé uit Bordeaux gemaakt van cabernet sauvignon en merlot (niet te verwarren met de Bordeaux Clairet, een meer intense rosé). Deze wijn maakt indruk door zijn structuur en verfrissende aciditeit. Toetsen van zwarte bes, vol en levendig in de mond, een gastronomische rosé die erg goed past bij een paella (of ook bij pittige gerechten, pizza, pasta, …). Ze zijn zeldzaam, de goede rosés uit Bordeaux.

Colruyt: € 6,95

De klassieker…

… van het huis

Tavel 2019 Colruyt

De rosé in zijn Koninkrijk. Tavel bestaat alleen in rosé. Tavel ligt onder Lirac, tussen Orange en Avignon, langs de linkeroever van de Rhône. Tavel is samengesteld uit typische Rhônedruiven als grenache, syrah, mourvèdre, cinsault…, en onderscheidt zich van andere rosés door zijn intense, lichtjes oranjeachtige kleur aan de rand. Zowel in de neus als in de mond valt het vineuze aspect op met een fruitige mix en een fijne bitterheid. Een complexe wijn die twee tot drie jaar kan bewaren. Te drinken met zuidelijke gerechten en zelfs met vlees in saus.

Colruyt: € 7,09 (€ 6,38 per 6)

17% korting op de Bordeaux 2017

Ontdek zeker ook de mooie promotie die Colruyt biedt op Bordeaux-wijnen uit 2017, een jaargang die vlugger dan de 2016 moet worden gedronken. Voor meer info, klik hier!

Wij ontdekten voor u de uitstekende Cantemerle uit de Haut Médoc, Chasse Spleen uit Moulis, Doisy-Daene uit Sauternes, Fonbrauges uit St Emilion GCC, Croix de Gay uit Pomerol, Larrivet Haut Brion uit Pessac Léognan, Ormes de Pez uit St Estèphe, de klassieker Sociando Mallet en Tayac uit Margaux (rode prijs).

Wijnen aan een zeer gunstige prijs (zeker met deze korting), waarmee u een gevarieerde en drinkklare kelder in huis haalt om dadelijk van te kunnen genieten.

Jacques Giers

Wordt vervolgd