Wijnbeurs zomerwijnen, Cora van 9/6 tot 6/7

Bal der rosés: twee rosés uit de Rhônevallei bij Cora

Volgende week lanceert Cora een promotie van één maand op roséwijnen. Enkele van de gevestigde waarden van dit warenhuis en ook enkele nieuwe producten.

Vandaag zoomen we in op twee wijnen uit de Rhônevallei.

Costières de Nîmes en Ventoux

Ze worden vaak beschreven als “perifeer” in vergelijking met de historische kern van de zuidelijke Rhônewijnen. Dit is een ietwat reducerende term, omdat deze twee appellations intussen – en dat is niet alleen mijn mening – tot de groten zijn toegetreden. Sommigen rode ervan concurreren zelfs met de “Crus” van deze regio. Ook in rosé kunnen ze zeker hun mannetje staan tegenover de Côtes du Rhône.

Hieronder twee voorbeelden:

Château Grand Escalion Cuvée « Amoureuse » 2019, Domaines Gabriel Meffre, Costières de Nîmes

Grenache (60%), syrah (20%) en de rest bestaande uit witte druivensoorten (grenache blanc, roussanne en vermentino), geplant op terrassen van grote keien in de buurt van Nîmes. Een erg bleke kleur, karaktervol met florale toetsen en een discrete fruitigheid. Een elegante en frisse rosé. Te genieten aan ongeveer 8° bij gegrilde vis en zelfs verse geitenkaas.

Cora Corawine € 8,39, in promotie € 6,79 van 9/6/20 tot 6/7/20

Rosé de Piéblanc, Domaine de Piéblanc 2019, Ventoux

In het hart van deze appellation, in het dorpje Caromb, vinden we deze, zeer lichtgekleurde, rosé. De cinsault (80%) zorgt voor finesse en de grenache (20%) voor het karakter. Matige alcohol (12,5°) voor deze wijn met evocaties van rood en geel zomerfruit. Te genieten aan ongeveer 8° met toast en tapenade, en ook vis in papillote op de grill.

Cora Corawine € 9,99, in promotie € 7,99 van 9/6/20 tot 6/7/20

Wordt vervolgd

Patrick Fiévez