Bal der rosés: promotie bij Delhaize

2 + 1 van 18 juni tot 1 juli

Wij selecteerden de volgende rosés (in de hoop dat je ze in jouw Delhaize vindt)…

Pinot Noir Torre Oria 2019

Een nieuwigheid uit de streek van Valencia in Spanje. Een heel lichtkleurige wijn van 100% pinot noir, erg karaktervol dankzij zijn elegantie en zachtheid. Door het beperkte alcoholgehalte (12°) is dit een perfecte aperitief, maar deze rosé past ook goed bij gegrilde vis (gambas, inktvis). Serveer aan ongeveer 8°. Je krijgt er een mooie fles bij, die perfect past bij de aromatische elegantie van deze wijn.

Delhaize: € 7,99, in promotie 2+1 = € 5,32

Tavel 2019 (botteling Delhaize)

Een grote klassieker van dit merk. In deze wijn, door Delhaize gebotteld, vinden we grenache en cinsault terug. Opnieuw een geslaagd wijnjaar met de typische evocaties van deze appellation waar je enkel rosés vindt: de intense kleur gaat in tegen de huidige hype van zeer bleke roséwijnen. In de mond ontdekken we rode vruchten (framboos, kers, bes). Een mooie harmonische structuur dankzij het matige alcoholgehalte voor een Rhônewijn (13,5°). Te genieten aan ongeveer 8-10° met vissoep, aïoli, gevulde groenten.

Delhaize: € 6,99, in promotie 2+1 = € 4,66

Plaza Mayor 2019 Tempranillo Organic (bio)

Een Spaanse bio-rosé die je moet ontdekken in de wijnrekken van Delhaize. Deze rosé op basis van tempranillo biedt met zijn finesse en elegantie een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding. Te drinken als aperitief of bij zomerse gerechten.

Delhaize: € 4,99, in promotie 2 +1 tot 1/7/2020

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs