Geheel opgesloten: ja, geheelonthouder: nee (10)

Een laatste degustatie in “quarantaine” in afwachting van een volgende buiten “quarantaine”, maar met de nodige afstand.

Oproep aan wijnhandelaren en sites om creatief te zijn

Het is niet gemakkelijk veel variatie te vinden in kleine flessen. Hier zijn 6 verschillende wijnen van 37,5cl: 2 sauvignons uit de Loire, 2 Italiaanse wijnen en 2 Bordeaux van Vinifine bij Namen tel. 081/20.78.98 http://www.vinifine.be

Pouilly Fumé Côtes du Nozet 2018 Domaine Figeat

Opgelet: de Pouilly sur Loire en zijn 30 ha chasselas zijn niet te verwarren met een Pouilly Fumé van de sauvignon of een Pouilly Fuissé uit de Maconnais die van chardonnay is gemaakt. Volgt u nog… 
Pouilly Fumé kijkt uit op Sancerre aan de overkant van de Loire. We ontdekken hier een mooie fruitige expressie van de sauvignon, met bloemen- en citrustoetsen en een mooie mineraliteit. Een wijn om te drinken voor het plezier of met een boeket van langoustines.

Vinifine: € 8,99 voor 37,5 cl

Sancerre Les Belles Côtes 2018 Domaine Raimbault

17 ha in Verdigny. De familie Raimbault maakt hier een expressieve, volle Sancerre met toetsen van citrus en een minerale afdronk. Een gastronomische wijn die zich net zo goed thuis zal voelen bij schelpdieren en vis in saus. De beste wijn van de avond.

Vinifine: € 11,29 voor 37,5 cl

Château Bois de Roc 2015 Médoc Cru Artisan

Aanbevolen door de gidsen Hachette, Gault-Millau en Dussert-Gerber, maar minder door ons… wij gaven de voorkeur gaven aan de volgende. 45% merlot, 40% cabernet Sauvignon, 15% cabernet franc, maar vooral hout dat de zwarte vruchten maskeert en met een zware, vermoeiende afdronk.

Vinifine: € 8,49 voor 37,5 cl

Château Mouchet 2015 Puisseguin Saint-Emilion

Met 80% merlot en 10% cabernet sauvignon en cabernet franc charmeert deze “Rive droite” door zijn evenwicht, zwarte fruitaroma’s (bosbes, pruim) en hier wel een goed gecontroleerde houtigheid. Om te drinken met rood vlees in saus.

Vinifine: € 9,49 voor 37,5 cl

Querciabella 2015 DOCG – Chianti Classico Biodynamisch

Een wijn die door eminente specialisten wordt geprezen en die we erg erg goed vonden. Dit domein in Greve in het hart van de benaming “Classico” waagt zich graag aan biodynamische wijnen en de expressie van de sangiovese is onberispelijk, (fruitig, elegant.) De verrassing komt van de 100% Franse eikenhouten rijping die de smaak en de structuur van de wijn verandert met een vanilletoets en een ongewone rondheid. Een mooie wijn, maar niet “typico”. Te genieten bij rundvlees.

Vinifine: € 13,99 voor 37,5 cl

Monti Garbi Ripasso 2016 Tenuta Sant’ Antonio DOC – Valpolicella Superiore

“Ripasso” is een “re-passage” van Valpolicella op de velletjes van gedroogde druiven. De Valpolicella blijft 10/12 dagen in contact met de marc van Amarone; in die periode vindt een tweede alcoholische gisting plaats. Deze ripasso, voornamelijk van corvina, zit vol met rode en zwarte vruchten in een ronde en charmerende mond. Soepele tannines en een frisse en zoete afdronk, een geweldige wijn. Te drinken met bij voorkeur Italiaanse kazen.

`Vinifine: € 16,70 voor 37,5 cl

Jacques Gièrs en Lundis du Vin