Geheel opgesloten: ja, geheelonthouder: nee! (6)

Aperitief-video

Dion Ensemble: al 20 jaar lang proeven vrienden elke maand in een leerzame en vriendelijke sfeer. Samen met hen nam ik deel aan hun eerste aperitief-video.

Wijnen met label van Gérard Bertrand

Gérard Bertrand, zowel letterlijk als figuurlijk een reus

1,90m groot, ex-international in het rugby en vandaag eigenaar van 14 wijndomeinen en 920 ha aan wijngaarden in de Languedoc, die binnenkort allemaal biodynamisch zullen zijn. Partner van 40 eigen wijnbouwers in particuliere wijnkelders en 10 coöperatieve kelders. Een bereik zo groot dat een kat er zijn kleintjes niet in terug zou vinden.

Welke wijn hebben we geproefd

H de l’Hospitalet 2018 Chardonnay-Viognier-Sauvignon Pays d’Oc

De viognier domineert in de neus, de chardonnay (en discrete toetsen van hout) zorgen voor rondheid in de mond en de sauvignon geeft frisheid aan het eind. Een aangename wijn, hoewel een beetje “technisch”. Bij hors d’oeuvres en visgerechten. 14/20

Delhaize € 7,89

Naturae Grenache Rosé 2019 Pays d’Oc BIO

Florale aroma’s, fruitig in de mond en een ronde, zelfs lichtjes zware afdronk door de grenache. De versie in syrah-rosé die een van de deelnemers kocht Syrah heeft meer “spirit”. 13/20 Een rosé voor bij de maaltijd.

Delhaize € 6,99

H de l’Hospitalet 2017 Syrah-Cabernet-Merlot

Een rode kleur met dominante aroma’s van kruiden en laurier door de syrah. Fruitig (zwarte bessen) in de mond met een discrete houtigheid. Fijne tannines in een aangename en rijke wijn. Geproefd met een varkensgebraad en mogettes, heerlijk. 15/20

Delhaize € 7,89

En voor enkele euro’s meer…l’Art de Vivre

Ook bij Delhaize (indien op voorraad) vindt u de rood-witte versies in een mooie keramische verpakking van € 11,99: een heldere witte clairette en een rode wijn van syrah, grenache en mourvèdre, de typische druivensoorten van de Languedoc.

Met dank aan de deelnemers: Jean-Pierre, Patrick, Didier, Alain, Jean-Paul, Eric en Jean.

Jacques Giers