Lentewijnbeurs 2020 bij Delhaize, meer dan 200 wijnen in promotie

Van 13 februari tot 11 maart 2020

Na de herfst is het wachten tot het voorjaar om in onze grote winkelketens opnieuw “wijnbeurzen” aan te treffen. Bij Delhaize vindt u nu de klassieke promoties met 2+1 gratis, 25% korting en iedere week ook promoties van 1+1. We hebben er enkele in primeur geproefd en genoten. Hieronder vindt u de wijnen die er voor ons uitsprongen.

Carpinus Tokaji Furmint 2018

Deze witte wijn komt weliswaar uit Hongarije, maar het is en droge wijn in tegenstelling tot zijn illustere grote broer. Een originele wijn, maar bovenal mooi elegant en fruitig, met een lichtjes minerale afdronk. Te genieten aan 8-10° met in boter gebakken sint-jakobsschelpen en een julienne van gekarameliseerde cichorei.

Delhaize € 7,99, in promotie € 5,99

Nuvola 2018 by Avignonesi, Toscana IGT

Deze wijn komt van een zeer beroemd domein in Montepulciano, dat vandaag de dag toebehoort aan een Belgische, Virginie Saverys. De wijn is gebotteld in de kelders van Delhaize en bestaat voor 85% uit de lokale druivensoort sangiovese en 15% merlot, op biologisch-dynamische wijze geteeld. Rond en fruitig, te genieten aan ongeveer 15-16° met een pastaschotel.

Delhaize € 7,99, in promotie € 5,99

Cuatro Pasos, Bierzo DO 2017 Spanje

Een bescheiden appellatie op de grens van Castilla y León en Galicië. Het originele ervan is de druivensoort, namelijk de zeldzame en even bescheiden mencia, die dicht aanleunt bij de cabernet franc. De wijn is gemaakt van (ongeveer 60 jaar) oude wijnstokken en heeft enkele maanden rijping in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten achter de rug. De houtachtige toetsen zijn (gelukkig) nauwelijks waarneembaar. Licht fruitige, kruidige afdronk. Perfect (rond 16°) met Iberisch varkensvlees (pluma, presa, secretto) à la plancha.

Delhaize € 7,99, in promotie € 5,99

Viré-Clessé 2018 Delhaize

We komen vaak terug op deze intussen klassieke “Cru” uit de streek van Mâcon. De zeer kalkhoudende bodem draagt bij aan de persoonlijkheid van de chardonnay uit deze regio van zuidelijk Bourgondië. Niet twijfelen en te genieten (aan ongeveer 8°) met kazen uit de alpenweiden (Beaufort, Comté, Morbier).

Delhaize € 8,49 – € 5,66 bij aankoop van drie flessen (2+1)

Régnié 2015, Domaine Martin

De jongste van de Beaujolais Crus bewijst zijn persoonlijkheid in deze cuvée uit een weelderig oogstjaar. Op het menu staan toetsen van rood fruit en kersen in brandewijn. Een fruitige en genereuze Beaujolais: ja, het kan! En erg vlot drinkend… Te genieten aan ongeveer 15° met terrines, andouillettes, Saint-Marcellin-kaas.

Delhaize € 8,99, in promotie € 6,74

Savennières , Clos Brochard, Cuvée” Spirituelles” 2018

Deze beroemde Cru de Loire, gemaakt van 100% chenin blanc is geoogst op hoge rijpheid komt van een 1,5 hectare groot perceel geplant op schist. Fijn, met florale en witte fruittoetsen. Past (aan ongeveer 10°) perfect bij riviervis (snoekbaars) met witte boter.

Verkocht op https://www.delhaize.be voor € 18,99, in promotie € 14,24.

En dan zijn er nog…

de verschillende wijnen van Cava Perelada (brut reserva in wit en rosé, brut nature, brut reserva organico) in promotie -25%.

Patrick Fiévez