Lentewijnbeurs bij Colruyt (26 februari – 11 maart)

Zoals altijd krijg je bij Colruyt kwantumkortingen op basis je aankopen. Deze editie biedt een veertigtal wijnen die je kan combineren: -15% korting op de normale prijs bij aankoop van twee flessen, -25% bij zes flessen.

Iets nieuws?

Nee, niet echt. Colruyt behoudt enkele van zijn gevestigde waarden, zoals Aigle Noir, de chardonnay van Gérard Bertrand uit de Languedoc, afkomstig van een hooggelegen wijngaard in de buurt van Limoux, voor € 6,89, de Malbec “reserva” van M. Torino (€ 7,78), de Portugese rode “Rio Belo” (appellatie Douro van Symington), die altijd weer verrast dankzij de verhouding prijs/kwaliteit/ontdekking (€ 4,99) of ook de Chileense Viognier “Bicycleta” (€ 5,30).

Specifiek aanbod voor Vlaanderen en Wallonië?

Ja. De Aigle Noir chardonnay is “gereserveerd” voor Wallonië en de Zuid-Afrikaanse witte “North Bank” van Spier, voor Vlaanderen. Hoe zit het met Brussel?

“Favorieten”?

Dit is geen onbekende. De Montagny 1e Cru (van “La Compagnie de Burgondie”), een witte chardonnay uit de Côte Chalonnaise, verleidde ons opnieuw met zijn florale aroma’s en een mond die gekenmerkt wordt door gedroogde vruchten (hazelnoot, amandel). En ook voor de prijs: € 9,99. Dat wordt dus € 8,49 bij aankoop van twee flessen en € 7,49 bij zes flessen.

Wat de Bordeaux betreft doe je met de Listrac-Médoc 2015 van Château Lestage een goede zaak met een goed wijnjaar, dat al enigszins tot rust is gekomen. Deze wijn kost € 13,95 (€ 11,85 bij twee flessen en € 10,46 bij zes). Hij kan zeker nog 3 tot 5 jaar bewaren.

Uit Italië is er de IGP Toscana Rosso 2018 – Cavalpoggio van de Societa Agricola San Luciano – de perfecte rode wijn voor bij de pasta. De prijs is € 5,50 (€ 4,67 bij twee flessen en € 4,12 bij zes). Let op: volg niet het advies over de serveertemperatuur (18-20°!), wij raden 15-16° aan.

Wordt vervolgd…

Patrick Fiévez et Jacques Gièrs