Feestbubbels – deel 2, champagnes

Neen, we hebben geen ‘laaggeprijsde champagnes’. We hebben er meermaals geproefd. En het blijft NEE. Feest vieren met champagnedroesem, het voorbeeld van slechte smaak op Franse wijze staat compleet tegenovergesteld aan plezier. In België, Spanje en Italië vind je heerlijke bubbels tegen gematigde prijzen.

Hieronder vindt u onze selectie van champagnes. Goede deals voor minder dan € 25.

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Champagne Duval-Leroy Blancs de Noirs Brut Cuvée Anniversaire 160 ans

Als u goed kunt tellen, Duval Leroy bestaat al sinds 1859. De tijd vliegt! Deze 160 jaar oude cuvée is een blanc de noirs, dus van pinot noir en pinot meunier en is slechts 3 maanden verkrijgbaar (aldus Duval-Leroy). Met delicate aroma’s van rood fruit, vineus en elegant in de mond met een lange afdronk. Een mooie verjaardag om te vieren. Serveer aan 8 graden met een mooie vis of sint-jakobsschelpen (of als luxe-aperitief) Hartendief vanwege zijn bijzondere promotieprijs.

Delhaize € 36,99, 35 % korting dus € 24,04

Champagne Duval-Leroy Brut Réserve

Samengesteld uit pinot noir en meunier uit de Montagne de Reims en chardonnay uit de Côte des Blancs. Deze basiscuvée is op rijpheid een jaar na het degorgeren. Toetsen van fruitige en brioche, rijk in de mond, vineus en lange afdronk. Een Champagne om te genieten aan 8 graden met bijvoorbeeld sint-jakobsschelpen. Zeer interessante promotie.

Delhaize € 28,49, 35 % korting dus € 18,51

Champagne Orgueil de France Charles Lafitte Brut

Een fles die opvalt tussen alle andere. Zeer aanwezig in films en op tv. Op basis van chardonnay (maar niet alleen…) met een fruitige rondheid van appel en peer en een gedoseerde en charmante afdronk. Een champagne die er niet alleen goed uitziet, maar het ook waar maakt. Te drinken aan 7/8 graden als aperitief met warme aperitiefhapjes.

Carrefour € 44,99, in promo 1+1

Champagne Marquis de Villon Blanc de blancs 1er cru Brut

Een chardonnay uit de Côtes des Blancs. Een champagne met een mooie allure, bloemig, met toetsen van vers brood. Romig en brioche in de mond. Gewoonweg een verleidelijke champagne, ideaal als aperitief met warme zakouskis. Geniet aan 8 graden.

Colruyt € 25,99, 15% korting per 2 en 20 % per 3

Champagne Soutiran 1er Cru Alexandre Brut

Het etiket aan de achterkant vermeldt alle informatie, zelfs de datum van het degorgeren, maar…vergeet de druivensoorten te vermelden. 40 % pinot noir 40 % chardonnay 20 % pinot meunier. Fruitige en amandelachtige toetsen, vineus en elegant in de mond. Een heerlijke champagne om zowel als aperitief als bij het eten van te genieten.

Colruyt € 28,49, 15 % korting per 2 en 20 % per 3

Champagne Nicolas Feuillatte Blanc de blancs Vintage 2012 Brut

We kozen deze voor liefhebbers van ‘volwassen’ champagnes. De evolutie van chardonnay met toetsen van briochebrood en gedroogd fruit is dadelijk merkbaar. De smaak is romig en  eindigt met toetsen van hazelnoot. Een champagne voor een maaltijd met vis in saus. Drink aan 8 graden.

Carrefour € 25,99, in promo € 22,99

Champagne Duval-Leroy Brut Rosé

85 % chardonnay, 15 % pinot noir en dosage van 9 gr. Intense oranjeroze kleur. Fruitige en bloemige toetsen. Deze sprankelende rosé toont een zeer grote frisheid en eindigt droog. In de mond een bijna vette textuur die lang aanhoudt in een lange afdronk. Een rosé-champagne voor bij sushi.

Delhaize € 33,99, 35 % korting dus € 22,09