Feestbubbels – deel 1

In dit eerste deel richten we ons op crémant en prosecco. Geen cava dus! Te weinig geroepenen, te weinig uitverkorenen erbij. Ook geen nieuwe producten. De cava is op zoek naar zichzelf. Wat niet wegneemt dat Colruyt het prima doet met zijn Gran Baron. Wel mooie verrassingen bij de prosecco met een hartendief voor de Fidora de Cora.

Lees zeker ook deel 2… met champagnes.

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Crémant de Loire De Chanceny Brut

Chenin, chardonnay en cabernet franc, een klassieke mix voor de Crémants de Loire. Aroma’s van bloemen en appelen, levendig en recht in de mond. Mooie frisheid in de afdronk. Drink aan 8° als aperitief en met gezouten koekjes.

Delhaize €10,49 en 2 +1= € 6,99

La Burgondie Exception Brut Intense 2013 Crémant de Bourgogne

Gemaakt van pinot noir en chardonnay. Een crémant die verleidt met toetsen van vers brood, een fruitige en romige smaak en een lange afdronk. De TOP van de Crémants de Bourgogne. Te drinken als aperitief met gougères.

Cora Corawine € 14,99, in promo € 12,69

Cuvée Le Noble Blanc de blancs Brut Tradition Belgique

Philippe le Noble is een merk van de firma BGP, voor Baele (Ry d’Argent), Granzamy (Maison champenoise) en Porignaux (consulting oenologist). Een traditionele methode gemaakt van witte pinot blanc met florale en fruitige toetsen. Evenwichtig gehemelte en mooie frisheid aan het eind. Een geslaagde wijn. Te drinken aan 8 graden als aperitief.

Carrefour € 19,99, in promo € 16,99

Prosecco Superiore Valdobbiadene brut, millesimato 2018 BIO, Tenuta Collagù, Azienda Fidora

Eindelijk eens een echte brut, wat eigenlijk redelijk zeldzaam is bij prosecco… Al te vaak is ze extra-dry (tussen de 12 en 17 gram restsuiker per liter). Licht (11°), fris, tintelend, met een delicate fruitige smaak (citrusvruchten, gedroogd fruit) en gemaakt van biologisch geteelde druiven (al 45 jaar lang!): deze wijn heeft ons echt overtuigd! Drink hem gekoeld (8°) als aperitief en met Italiaanse ‘antipasti’.

Cora Corawine € 12,59, in promo voor de feesten voor € 10,49

Prosecco Millesimato 2018 San Simone Perlae Naonis

Een prosecco met veel finesse en rondheid en een mooie elegantie. Met een laag alcoholgehalte zal het de liefhebbers van lichte, aangename wijnen wel kunnen overtuigen. Drink aan 7 graden voor het plezier of met koekjes.

Carrefour € 10,99