Licata: authentieke Italiaanse bubbels

2009-2019
BEDANKT!

Le Guide d’Achat des vins viert zijn 10e verjaardag. We danken jullie allemaal om ons zo trouw te blijven volgen. Om ons jubileum te vieren, gaan we op reis in de wereld van de bubbels, te beginnen met bubbels uit Italië die, behalve de Prosecco, erg miskend zijn.

Jacques Gièrs en Patrick Fiévez

Jeio Brut Prosecco Superiore DOCG Brut Bisol

Een topkwaliteit Prosecco op basis van 90% gléra-druif. Florale- en amandeltoetsen, fruitig in de mond (appel en peer) en een zuivere, rechte afdronk. Een moderne Prosecco. Geniet aan 8 °C als aperitief en met antipasti.

Prijs: € 14,50 http://www.licata.be

DUBL Brut Feudi di San Gregorio

Een mooie fles, maar dat is niet alles. Een wijn uit de streek van Napels gemaakt van de falanghina-druif en volgens de ‘Metodo Classico’ (traditionele methode). Een verbluffende wijn. Prachtige aanhoudende bubbels, bloemige aroma’s, volle en complexe mond met een verfrissende zuurgraad. Een geweldige ontdekking. Serveer aan 8 °C als aperitief met gezouten koekjes.

Prijs: € 24,97 http://www.licata.be

Ronco Calino Franciacorta Brut

Gemaakt van 80% chardonnay en 20% pinot nero. Deze Franciacorta (de Italiaanse ‘Champagne’) verleidt door zijn rondheid en levendigheid met een minerale toets en aroma’s van vers brood. Een echte verrassing voor uw gasten. Bij 8 °C ideaal als aperitief met zakouskis.

Prijs: € 24,97 http://www.licata.be

Brachetto d’Acqui 2018 Braida

Brachetto d’Acqui is een mousserende wijn uit Piemonte, in het noordwesten van Italië. Hij is gemaakt van de rode druif met dezelfde naam. Het alcoholgehalte is 5,5 graden. Het is een bom van fruitige rode parels (aardbeien) en rozen. De smaak is rond en zacht. Een delicate, fruitige en heerlijk smakende, sprankelende rode wijn. Zeer fris te genieten met een pannetone, droge koekjes of taartjes van rood fruit. Ideaal voor bij een feestelijk dessert.

Prijs: € 13,99 http://www.licata.be