Wijn en wild. Volgende aflevering met in de hoofdrol: Colruyt

Een Bordeaux, een Corbières en een Ribera del Duero (Spanje): drie perfecte rode wijnen, die elk samengaan met een recept gebaseerd op de seizoensgebonden specialiteit, het wild.

Château Fougas, Côtes de Bourg 2018, biodynamisch

Demeter is een internationaal keurmerk voor biodynamische landbouwproducten.

Merlot domineert lichtjes (60%) deze rode zeer evenwichtige wijn, die is gemaakt van zeer rijpe druiven (groot wijnjaar). Een wijn met veel materie, een charmante fruitigheid en soepele tannines. Doet zijn appellatie eer aan. Te serveren aan ongeveer 17°. En met welk gerecht? Een fazant ‘op Brabantse wijze’.

Colruyt 8,29€

« Le Champ des Murailles », Corbières Boutenac 2017, Romanis wijngaarden

De wijngaard van Boutenac draagt al 14 jaar het kenmerk ‘Cru’ binnen de Corbières-appellatie. Deze wijn, afkomstig van een domein dat bekend staat om de precisie (en charme) van zijn vinificatie, heeft eveneens (een discrete) rijping op vat gehad. Carignan, grenache en mourvèdre zorgen voor de fruitigheid, frisheid en concentratie. Paradoxaal? Proef deze wijn (aan ongeveer 16-17°) en u zult het begrijpen. Met een stoofpotje van wildzwijn.

Colruyt, catalogus van klassewijnen € 8,49

« Carmiña », Ribera de Duero DO 2015, bodega Peñalba Lopez, biodynamisch

Demeter is een internationaal keurmerk voor biodynamische landbouwproducten.

Een rode wijn van 100% tempranillo en met12 maanden rijping op Franse eikenhouten vaten. Hij vermeldt geen ‘leeftijdsaanduiding” (crianza, reserva, …), hoewel hij (nipt) de vermelding ‘crianza’ kan claimen. Tamelijk discreet hout en een mooie volheid in de mond. Een diepe wijn, goede concentratie zonder overmatige extractie. Te genieten aan 17-18° met een hertengebraad op het bord.

Colruyt € 9,65

Patrick Fiévez