La Buena Vida opent het wildseizoen

Wildgerechten met Spaanse wijn combineren is de geslaagde missie van La Buena Vida, de Belgische referentie op het vlak van Spaanse wijnen. La Buena Vida, in Mol, levert haar wijnen over heel België. (Voor meer info, ga naar www.labuenavida.be).

We proefden de ‘Colis Gibier’, een pakket van 6 verschillende wijnen. U kunt het krijgen voor € 84 in plaats van € 97,12 en de levering is gratis. We hebben 5 wijnen geselecteerd. De 6e, de Solar de Urbezo, was weliswaar zeer goed, maar werd niet unaniem weerhouden om in onze selectie te worden opgenomen.

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Torre de Barreda, cabernet sauvignon 2015, Castilië

Een ‘Tierra de Castilla’ van cabernet sauvignon met een uiterst aangename rondheid en soepelheid. Toetsen van zwart fruit, prachtige tannines en een krachtige afdronk. Te genieten aan 16/18 °C met hazenpeper.

Prijs bij Buena Vida: € 8,99 voor de 2015.

Autócton negre 2015, Autócton Celler Catalonië

Gemaakt van 80% sumoll (een Catalaanse druif) en ullde llebre (tempranillo). De wijn verleidt met zijn bloemige neus en rijpe zwarte vruchten, de smaak is zacht en alomvattend. Een wijn die zelfs degenen die geen Spaanse wijnen kennen, zeker zal bevallen. Te serveren aan 18° C met een hertenfilet of rode patrijs.

Prijs bij Buena Vida: € 14,64.

Acústic 2017 Acústic Celler DO Montsant

Een Catalaanse appellatie met oude wijnstokken van carignan en grenache noir. Tien maanden rijping op Franse eikenhouten vaten zorgen voor deze gulle, warme rode wijn… Met toetsen van zwart fruit en een licht kruidige toets op de afdronk. Het hout is goed geïntegreerd en zelfs nauwelijks waarneembaar: een erg mooie wijn! Te serveren aan ca. 16-17 °C met geroosterde hertenbout en gestoofde witloof.

De prijs van Buena Vida: € 15,19.

Planella 2017 Joan d’Anguera DO Montsant BIO

Een biodynamische wijn gemaakt van 90% carignan en syrah. Leuke aroma’s van viooltjes; in de mond zwart fruit en zoethout met een minerale toets en rijpe tannines. Een krachtige wijn die goed past bij everzwijn.

De prijs van Buena Vida: € 16,48.

Pétalos 2017, Bierzo Descendientes de J.Palacios

Haast u om dit goudklompje uit het noordwesten van Spanje, in de buurt van Galicië, te ontdekken. De mencia zal u als druif wellicht evenveel verleiden als ze bij mij al jaren doet. Een zijdeachtige textuur, complexe aroma’s en een algeheel gevoel van welbehagen. Topwijn tegen een mooie prijs. Te drinken aan 18 °C met fazant of ree.

De prijs van Buena Vida: € 17,48.