Het wildseizoen is gestart

Onze tips voor bij wild en gevogelte

Fazant, hinde, zwijn, hert, … We zitten volop in het wildseizoen. Welke wijn serveren we bij de (vaak rijke) gerechten van deze seizoensgebonden specialiteit?

Hieronder stellen we u vijf rode wijnen voor die we hebben geproefd, becommentarieerd en goedgekeurd.

Patrick Fiévez

Côte Rôtie 2017, Dauvergne-Ranvier

Een van de koningen van de noordelijke Rhônevallei. Een volle rode wijn van 100% syrah met toetsen van zwart fruit (zwarte bes, bosbes). Mooie frisheid in de mond en een heerlijke lange afdronk. Een expressieve wijn, typisch voor deze appelatie, en uit een uitstekend wijnjaar. Te genieten aan 17-18°, nu of binnen de vijf komende jaren. Met hazenrug of hert in roomsaus. 18/20.

De prijs? € 31,99 bij Carrefour (Hyper en Market)

Crozes-Hermitage « Les 3 Lys » 2018, Cave de Tain

Gelegen aan de voet van de Hermitage-heuvel. Een Crozes die zich uit in een rijke en charmante fruitigheid. Met een robijnrode kleur die ons doet denken aan rood fruit en die voor de syrah zo typische kruidige afdronk. In twee woorden: een volle, heerlijke wijn! Kan u al worden gedronken aan 16-17°. Met een patrijs of een stoofpotje van wild zwijn. 18/20.

De prijs? € 9,49 bij Carrefour (Hyper en Market)

Marsannay « Les Longeries » 2015, Antoine d’Imblecourt

In de beroemde Côtes de Nuits (Bourgogne) vinden we in het kleine dorpje Marsannay (tussen Fixin en Gevrey-Chambertin) deze delicate rode wijn met een vleugje rood fruit (kers, framboos). Bij fazant of reerug. Te genieten aan 16-17°. 16/20.

De prijs? € 14,99 bij Delhaize

« Las Colinas del Ebro » 2018 Terra Alta D.O. (Spanje)

Een Catalaanse wijn van een discrete appelatie die dicht aanleunt bij de beroemde Priorat (maar tegen een meer overtuigende prijs). De combinatie van grenache noir (80%) en syrah geeft deze weelderige, gulle wijn. Op het menu: rijp zwart fruit, kruiden (peper) in de afdronk. Te drinken aan 16° met een stoofpotje van hert. 16/20.

De prijs? € 5,99 bij Lidl

Marqués de Riscal, Rioja « Reserva » 2015 (Spanje)

Een grote klassieker uit deze appelatie met een rode wijn die ook zeer traditioneel wordt gemaakt van de tempranillo, graciano en mazuelo. 26 maanden rijping op vat (Amerikaanse eik). Toetsen van balsamico en zwart fruit. Te drinken aan 17-18° met wildzwijnribbetjes. 16/20.

De prijs? € 14,99 bij Delhaize