Delhaize:champagne Vranken

Een beetje liefde in een wereld van de bruts. Op Valentijnsdag of gewoon in de loop van het jaar bieden ze een kans om te schitteren in tederheid (of om lief te hebben zonder angst voor “Me Too”). Zie het leven in roze met een fijne selectie van champagnes bij Delhaize.

Champagne Demoiselle Rosé Brut Vranken

De naam ‘Demoiselle’ komt van de libellen die in de vijver van Château des Castaignes in Montmort bij Epernay wonen, eigendom van Vranken. Gemaakt van 33% pinot meunier, 33% pinot noir en 33% chardonnay, wordt deze wijn gedomineerd door toetsen van bloemen en rood fruit, met een wijnachtige afdronk die het een ideale begeleider maakt van romig gevogelte gevolgd door aardbeiensoep, of om met z’n tweeën van te genieten als aperitief. Serveer aan 8°C.

Delhaize: € 42,99

Champagne de Castellane Brut Rosé

De Brut Rosé wordt gemaakt van 40% pinot noir, 30% pinot meunier en 30% chardonnay. Deze assemblage wordt vervolgens gemengd met grote rode wijnen van de beste pinot-terroirs (15-17% afhankelijk van het jaar). Een gulle champagne met aroma’s van rode bessen en aardbeiencompote. Serveer aan 8°C met zalm of een dessert van rood fruit.

Delhaize: € 37,99

We vermelden graag ook de Pommery Brut Rosé, le Veuve-Clicquot Rosé Brut en vooral Taittinger Brut Rosé.

Toon uw liefde met verwennerij.

JACQUES GIERS