Eindelijk vrolijke Bordeaux

Al te lang heeft Bordeaux zijn kop koppig in het zand gestoken met de typische stijl van Parker en zijn beoordeling van veel te geëxtraheerde, houtachtige wijnen. De echte wijnliefhebber werd vergeten ten gunste van de score- of etikettenjager. Is het een goddelijke verrassing of is het crisis in Bordeaux, alleszins hebben een aantal wijnmakers de weg naar drinkbare wijn herontdekt, wijn met fruitigheid en niet met hout. Eindelijk… Ga zeker op zoek naar deze goudklompjes. Hier zijn er twee om mee te beginnen, twee wijnen om met de glimlach van te genieten. Twee wijnen die u kunnen overtuigen dat Bordeaux geen grap meer is.

Château Le Rey Les Argileuses Parcelles n°1 et 3 2019 Castillon Côtes de Bordeaux

Deze cuvée van 80% merlot en 20% cabernet franc – gerijpt in roestvrijstalen vaten met afgeknotte kegel – is een echte hartendief. De smaak zit boordevol zwarte bes, framboos, braam en rode bes en is vrolijk, sappig en smaakvol. Ik ben in het reine gekomen met Bordeaux-wijnen.

Wijnhandel De Brabandere 13,55€ ww.wijnhandeldebrabandere.be

Château La Verrière 2020 Bordeaux Supérieur

Een wijn met 80% merlot en 20% cabernet sauvignon van een domein van 75 hectare. Een vollere wijn, maar nog altijd met fruit (zwart en rood fruit) en een discrete houtachtigheid die hem een vleugje cacao geeft. Charmant ook, voor zijn prijs.

Delhaize 7,99€ (indien nog beschikbaar)

Jacques GIERS