Wijnfestival Okay, 20 september tot 17 oktober

OKay 58 niet-mousserende wijnen, 42 mousserende wijnen en 18 “feestelijke” dozen bij dit merk van de Groep Colruyt. Sommige van deze wijnen zijn ook verkrijgbaar bij Colruyt, maar een vijftigtal zijn exclusief te koop bij OKay.

Kortingen: -25% korting vanaf 4 flessen (3+1) om uit te kiezen (en te combineren) uit een selectie van 27 wijnen.

Hier zijn er drie, geproefd en goedgekeurd:

Wit

La Baume, AOP Languedoc blanc 2021

Deze frisse, elegante, aromatische witte wijn komt van een groot landgoed tussen Béziers en Pézenas en is gemaakt van de witte grenache. Dit toont de huidige kwaliteit van de witte Languedoc-wijn. Bovendien wordt hij geleverd in een aantrekkelijke transparante fles met een glazen stop. Laat de zomer wat langer duren en serveer deze wijn aan ca. 8°C met vissoep, croutons en rouille.

€ 7,99 (€ 5,99 bij aankoop van 4 flessen, promotie 3+1)

Rosé

Domaine du Gouyat, Bergerac 2022, Vignobles Dubard

Een bleke, licht oranje rosé met cabernet-sauvignon en merlot. De smaak is gestructureerd met fruitige toetsen. De afdronk is licht tanninerijk, met een vleugje bitterheid. Serveer als aperitief (rond 10°C) met toast piperade.

€ 5,85, (€ 4,38 bij aankoop van 4 flessen, promotie 3+1)

Rood

Château de Tabuteau, Lussac-Saint-Emilion 2021

Merlot domineert (70%) samen met zijn gebruikelijke handlangers, cabernet sauvignon en cabernet franc. Fruitig in de mond (aardbeienjam), een vlotte, zijdeachtige rode wijn met versmolten, volle tannines. Serveer rond 17°C met geroosterd gevogelte.

€ 13,49, (€ 10,11 bij aankoop van 4 flessen, promotie 3+1)

Patrick Fiévez