Wijnfestivals, deel 2

Carrefour (Hyper en Market): van 13 september tot 2 oktober

Een 400-tal wijnen in de twee merken van de Carrefour-groep. De folder biedt u 28 gezamenlijke pagina’s (Hyper en Market) en eenzelfde aantal is uitsluitend gewijd aan Hyper (10 pagina’s met grands crus en 18 met ontdekkingen). Zoals altijd promoties van 1+1 en 2+1, evenals individuele kortingen. Nieuw is het ‘alcoholvrije’ assortiment, met een vijftigtal referenties voor dit groeiende marktsegment. En zoals altijd 10% extra korting bij aankoop van 24 flessen, al dan niet gemengd.

“Ritmo”, mousseux extra brut (Chili)

Bij muscatel (of moscatel) denken we dadelijk aan een zoete mousserende wijn met een hoge dosering (zoals Clairette de Die of Moscato d’Asti). Dit is een ‘extra brut’ (minder dan 6 gram suiker per liter in de Champagne). Zeer charmant, toegankelijk, met de onweerstaanbare aroma’s van deze druivensoort. Koel serveren (6-8°C). Probeer zeker eens met notentaart.

€ 9,99, in promotie voor € 7,99 (regulier aanbod), Hyper en Market

Alvarinho, Quinta da Lapa (Portugal, appellation Tejo)

De typische druivensoort van de vinho verde en, in Spanje, van Rias Baixas. Zuiver, strak, levendig, verkwikkend en mineraal. Past perfect bij zeevruchten (8°).

€ 7,9, in promotie voor € 5,99 (regulier aanbod), Hyper en Market

Château Les Clefs d’Argent de Léognan 2020, Pessac-Léognan (Bordeaux)

Net als vorig jaar wordt deze wijn aanbevolen voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Cabernet-sauvignon en merlot met (subtiele) vatrijping. Heerlijk fruit, elegant, niet te geconcentreerd. Een uitstekend wijnjaar. Serveer met rosbief (rond 17°).

€ 10,99, in promotie voor € 7,99 (regulier aanbod) Hyper en Market

Excellence de Bazin, Côtes du Marmandais 2021

Een minder bekende appellation uit het Zuid-Westen van merlot, malbec en cabernet franc. Geconcentreerd, geroosterde toets en rijp fruit. Volle, smaakvolle wijn met een mooie afdronk. Een ontdekking. Serveer aan 17° bij geroosterd gevogelte.

€ 9,99, in promotie voor € 7,99 (alleen tijdens het wijnfestival), Hyper en Market

Medalla Real « reserva » 2019, Santa Rita, Maipo Valley (Chili)

Met deze Cabernet Sauvignon kiest u voor een (mooie) klassieker uit deze kelder, een van de grootste van het land. Hout is zeker aanwezig, maar mooi geïntegreerd. Evocaties van zwart fruit, met een subtiel typisch vleugje eucalyptus. Perfect (rond 16-17°) bij rundvlees gesauteerd met tomaten en pepers. Verrassend goede prijs.

€ 8,99, in promotie voor € 5,99 (regulier aanbod), alleen bij Hyper

Patrick Fiévez