Promo Italiaanse wijnen, tot en met 12 juli bij Delhaize

25% korting op rode wijnen, witte wijnen, rosés en mousserende wijnen, grijp nu uw kans en kies uit een enorm assortiment wijnen uit vrijwel elke Italiaanse wijnstreek. Een grote aanrader bij de ‘bubbels’ is de biologische Prosecco Valdobbiadene Berselli Signature (brut), voor € 10,49 in plaats van € 13,99. En de Franciacorta, de beste appellation die mousserende wijnen volgens de “traditionele methode” produceert met dezelfde druivenrassen als in de Champagne. De door Delhaize geselecteerde ‘extra brut’ kost € 14,24 in plaats van de normale € 18,99.

En ook drie tips bij de rode wijnen:

Puglia

Alessandro Berselli Primitivo, Salento Primitivo IGT 2018

Een krachtige, zelfs weelderige rode wijn van de primitivo, de emblematische druivensoort van deze regio, bijgenaamd de hak van de laars. In zijn mooie fles past deze gulle, geconcentreerde wijn perfect bij vlees in ragù-saus en pasta.

Normale prijs: € 13,99, in promotie: € 10,49

Piemonte

Tenuta Arbéta, DOC Langhe Nebbiolo 2020

De grote druivensoort in deze noordwestelijke regio. Nebbiolo brengt een van de beste wijnen van Italië voort, Barolo. Deze rode is meer elegant dan krachtig, delicaat fruitig en een ideale begeleider van wit vlees in saus, zoals kalfsvlees met paddenstoelen.

Normale prijs: € 10,99, in promotie: € 8,24

Abruzzen

Circum, DOC Montepulciano d’Abruzzo 2021

De montepulciano-druif produceert in deze regio vaak vrij gewone rode wijnen. Dit is er een die de lat hoger legt, met toetsen van rijp fruit die niet overdreven zijn en een zeer aangename balans. Deze past mooi bij een pastagratin (lasagne, ravioli). Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in deze speciale aanbieding. Niet twijfelen.

Normale prijs: € 7,99, in promotie: € 5,99

Patrick Fiévez