Van 6 juni tot 3 juli, wijnbeurs Cora

Nieuwe producten en een behoorlijk aantal biologische wijnen 

Cora kondigt speciale aanbiedingen aan voor (vooral) wit en rosé, maar ook rood om deze zomer van te genieten. Wijnen uit Zuid-Frankrijk (Provence, Rhône, Languedoc, Roussillon) maar ook uit de Loire, Elzas, Bordeaux en Spanje.

We hebben er een paar ‘en primeur’ geproefd. Hier is onze selectie. Verkrijgbaar in de winkels en via de website www.corawine.be

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

« La Réserve Spéciale », Saint-Pourçain (Union des Vignerons de Saint-Pourçain sur-Sioule) 2022

Minder bekende appellation in het departement Allier in het noorden van het Centraal Massief. Een origineel kenmerk van de witte wijnen is het druivenras tressallier, dat vaak (zoals hier) gemengd wordt met chardonnay. 40% tressallier, 60% chardonnay. Een zeer fruitig, bloemig bouquet. In de mond een heerlijke mand met citrusvruchten en wit fruit. Fris en zeer aromatisch. Echt de moeite waard om te ontdekken rond 8-10°C met vis in witte botersaus.

Cora corawine.be € 6,99€ promotie:€ 5,89

Grain de Lune Sauvignon Gris 2022 Bordeaux

De sauvignon gris is een zeldzame druivensoort die ontstond uit een oude mutatie van sauvignon blanc. Hij staat ook bekend als surin du Poitou. De sauvignon gris is minder productief dan de sauvignon blanc en kan ook worden herkend aan zijn grijze of roze bessen, die over het algemeen klein van formaat zijn. Een originele wijn met aroma’s van buxus, groene bes en citrusfruit (limoen). Muskusachtige aroma’s in de mond maken dit een wijn om van te genieten bij zeevruchten, oesters en mosselen. Koel serveren. Een aanrader.

Cora corawine.be € 5,99 promotie: € 4,99

Commanderie de la Bargemone 2022 Coteaux d’Aix -en-Provence rosé BIO

De Commanderie de la Bargemone ligt op 15 km van Aix-en-Provence. Ze werd in de 13e eeuw gesticht door de Orde van de Tempeliers. De wijngaard beslaat meer dan 120 hectare wijngaarden die sinds 2015 biologisch zijn. De mode voor bleke roséwijnen is hier nog meer uitgesproken. Gemaakt van 40% syrah, 30% grenache noir, 20% cabernet sauvignon en 10% caladoc (een kruising tussen grenache en malbec), geeft hij toch delicate toetsen van roze grapefruit en bloemen. Fris en rond in de mond, met een lichte fruitigheid. Een terrasrosé om te drinken met vrienden of bij rode mulfilets. Lekker en trendy.

Cora corawine.be € 9,49 promotie: € 7,99

Gamay 2022, Touraine, Domaine Joël Delaunay

De regio Touraine, in het hart van de Loirevallei, is samen met de Beaujolais een ideaal terroir voor de charmante gamay-druif. Deze zeer jonge wijn komt uit een uitstekend wijnjaar dat hem een ongekende rijpheid en zeer rijpe fruitigheid verleent. Een perfecte rode zomerwijn om gekoeld te drinken (14-15°) bij kip met dragip.

Cora corawine.be € 7,89 promotie: € 6,39

Château Mentone, Côtes de Provence (rouge) Cuvée « Emotions » 2022 BIO

Dit Provençaalse domein ligt in het hart van de Var, tussen de Gorges du Verdon en de Middellandse Zee. Deze elegant fruitige rode wijn combineert de delicate cinsault-druif met de warme grenache. Rijp rood fruit en een vleugje kruiden in de afdronk. Een evenwichtige wijn om van te genieten (rond 16°C) bij een stoofpotje van lamsvlees.

Cora corawine.be € 11,99 promotie: € 9,39

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs