De Giro d’Italia, rosés

We zoeken troost waar het kan. Remco Evenepoel moest zijn roze trui afstaan in de Giro d’Italia (verdomde Covid). Wij bieden u een Giro d’Italia met rosés uit Piemonte, Toscane, Abruzzo en Puglia, een gevarieerd en overtuigend parcours.

Complexere en heerlijke rosés

Belguardo 2022 Rosato di Toscane IGT

Voor de helft syrah en de helft sangiovese, een diepe zalmkleur (in tegenstelling tot de Franse rosés), toetsen van roos in de neus, rood fruit, aalbes, framboos in de mond. De structuur van de wijn toont een persoonlijkheid gekenmerkt door het fruit, de kruidigheid van de syrah en een mooie frisheid in de afdronk. Een rosé voor bij een maaltijd met koude pasta, zalm Bellevue of scampi’s.

Licata Vini (http://licata.be ), in promotie 12,78€

Il Rosé di Casanova 2022 Casa della Spinetta Toscane

La Spinetta is een referentie in Piemonte met onder andere een formidabele Moscati d’Asti. Rivetti uit zich hier in Toscane met een rosé op basis van prugnolo gentile en sangiovese. Een originele rosé met een minerale toets, een lichte rosé die vlot drinkt en verrast met zijn uiteindelijke levendigheid. Drink hem als aperitief of bij grote garnalen of een feta-kaas.

Licata Vini (http://licata.be ) 16,99€

Visione Campania Rosato 2022 Campanie, Feudi di San Gregorio

Een fles met een overzichtelijke en opmerkelijke “look”. VISIONE bewijst dat Aglianico naast rode wijnen van topklasse ook geweldige rosés produceert. Feudi di San Gregorio wilde een vrolijke, fruitige, elegante rosé met een grote frisheid. Fruit en nog eens fruit. Heerlijk. Om te drinken voor het plezier en bij Napolitaanse gerechten.

Licata Vini (http://licata.be ) 15;97€

Cerasuolo d’Abruzzo 2022 Villa Medoro

Goede prijs-kwaliteitverhouding (9,50€) voor een wijn die bij veel gerechten past (pasta, vlees, gevogelte). Op basis van het druivenras montepulciano is dit een atypische rosé met zijn diepe kleur, zijn aroma’s van rood fruit en een zuivere afdronk.

Licata Vini (http://licata.be ) 9,50€

Salento Rosato Torrerose 2022 Li Veli (Puglia)

Een overweldigende Coup de Coeur voor deze negroamaro rosé uit Puglia. Licht, subtiel en droog, Licata’s drie woorden over deze wijn zeggen meer dan een lange toespraak. Ik zou de consistentie van de smaak na 2, 3 … glazen willen toevoegen. Gedronken als aperitief en bij een carpaccio van zalm met roze peper. Wat een genot.

Licata Vini (http://licata.be ) 12,50€

————–

LICATA http://(http://licata.be ) Duifhuisweg 12 3590 DIEPENBEEK Telefoon 011 22 20 37

365 dagen omruilgarantie, gratis levering vanaf € 195

JACQUES GIERS