Wijnbeurs Cora: nog vier wijnen geproefd en goedgekeurd

Deze winkel gaat door zijn wijnbeurs, die op 3 april eindigt. Hier nog een witte en drie rode wijnen geproefd en van harte aanbevolen.

« Harmonie », Pouilly-Fumé 2021, Domaine Chatelain

Samen met Sancerre is dit de andere grote Loire appellation voor de sauvignon. De neus heeft een mooie krijtachtige mineraliteit, het gehemelte is soepel, fruitig en terecht fris. Bij zeeduivel met saffraan en natuurlijk geitenkaas (serveren op 8-10°).

11,89€ in promo voor 9,99€

Syrah-Viognier « Les Schistes » 2021, IGP Pays d’Oc, Jean-Claude Mas

De na-aper! Deze assemblage is typisch voor een grote appellation in de noordelijke Rhône vallei, de Côte Rôtie. Hier is de zon meer aanwezig voor deze rode. De syrah brengt weelde, zijn toetsen van zwart fruit en kruiden. Viognier (5% van de blend) zorgt voor de frisheid. Een perfect koppel dat (geserveerd rond 16°) mooi past bij gebraden gevogelte.

Twee sterren in de Guide Hachette 2023.

7,99€ in promo voor 6,69€

Morgon Côte du Py 2021, Domaine Arnaud Aucoeur

De gamay geeft hem zijn onweerstaanbare fruitigheid, maar hier met diepte, rijkdom en intensiteit. Evocaties van zwarte kers in brandewijn, typisch voor dit terroir. Hij kan nu worden gedronken, maar heeft een rijpingspotentieel van 2,3 jaar. Geserveerd op ongeveer 15° is hij perfect bij een fijne runderribstuk.

Twee sterren in de Guide Hachette 2023, gouden medaille op het Concours Général Agricole de Paris.

10,19€ in promo voor 8,39€

Monte Tabor, Valpolicella 2020 (biodynamisch), Azienda Fidora

Een beroemde appellation uit de Veneto, een rode wijn gemaakt van traditionele druivensoorten (corvina, corvinone, rondinella). De wijn heeft een gemiddelde structuur, met toetsen van rood fruit. Meer frisheid dan kracht. Rond 17-18°, zal hij het gezelschap van een pastagerecht zoals “carbonara” waarderen.

10,79€ in promo voor 8,99€

Patrick Fiévez