Online wijnen in warenhuizen aankopen: Cora en andere

Wijn bestellen via het internet met thuisbezorging vraag soms om veel geduld en moed….. behalve bij CORA.

Grote onderscheiding buiten categorie voor http://www.corawine.be

Alles hier verloopt duidelijk en nauwgezet. Keuze op naam of zoeken op kleur, herkomst, appellation, druivenras, er valt niets op aan te merken. De presentatie is dynamisch met uitgebreide uitleg, locatie, video van het domein. Een schoolvoorbeeld.

Colruyt: ingewikkeld en irritant.

Ik typ “Colruyt wijn” in en krijg op dezelfde pagina 5 tot 6 keer de site Colruyt.be met verwijzingen naar vroegere wijnbeurzen, de knowhow van onze Colruyt wijnspecialisten enz… maar niets om een fles te kiezen. Ik moet naar https://www.collectandgo.be/colruyt/fr/home om bij een productaankooppagina te komen, maar het zoeken duurt te lang en ik geef het op. Colruyt: graag te herbekijken

Een mooie verrassing https://klassewijnen.colruyt.be/spirits/nl/home

Colruyt klassewijnen is een uniek assortiment van meer dan 800 wijnen voor elk budget, alleen op reserverin. Onberispelijk en goed gedocumenteerd. Je kiest een afhaalpunt en haalt het pakket op bij het Collect and Go punt van je Colruyt.

Delhaize: goede verbetering

Hetzelfde zoekprincipe: Delhaize wijnen. 2 resultaten https://www.delhaize.be/nl/shop/Wijn-en-bubbels/c/v2WIN?q=%3Arelevance voor de e-shop.

https://www.delhaize.be/nl/shop/Wijn-en-bubbels/c/v2WIN?q=%3Arelevance voor BIO-wijnen.

Een grote verbetering. Voor de e-shop, afgezien van de nogal belachelijke Nutri-Score, een simpele persoonlijke opmerking: waarom bieren en ciders in de wijnsite opnemen. Dezelfde opmerking voor de BIO-site. Bravo voor de scheiding van biologisch en biodynamisch.

Carrefour: geen onderscheid tussen Hyper en Markt

Je moet naar https://www.carrefour.be/nl.html gaan om toegang te krijgen tot de wijnen. Het is vrij eenvoudig met zelden commentaar op het product. Maar het is correct. Voor Carrefour Market: niets gevonden.

Conclusie: afgezien van CORA lijken supermarkten weinig belang te hechten aan het zoeken en bestellen van wijn via internet.

Tot ziens bij de websites gespecialiseerd in wijnverkoop in België en het buitenland

Jacques Gièrs