Colruyt: het meest gevarieerde aanbod

Met zijn eigen merken onderscheidt Colruyt zich van andere merken, om te beginnen met de klassieke Marquis de Villon (van Union champenoise in Avize) aan 30% korting vanaf 3 flessen te combineren naar wens. 

Champagne Marquis de Villon

Als combinatie stel ik voor de Brut 1er cru (overwegend chardonnay) aan 28,99€ min 30% of 20,30€, de Brut Grand Cru (overwegend pinot noir) aan 30,99€ min 30% of 21,7€ en mijn favoriet, de 1er cru Blancs de blancs (100% chardonnay) van grote finesse aan 29,50€ minus 30% of 20,65€. Dus in totaal 62,65€ voor champagne bij het aperitief, voorgerecht en hoofdgerecht. Te drinken aan 8°.

Champagne Montaudon

Exclusief bij Colruyt presenteert Montaudon (Alliance Champagne) een Cuvée Brut op basis van pinot noir, meunier en chardonnay met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding van 17,50€. Zelf ben ik dol op de “Classe M” van pinot noir en chardonnay uit 1er crus en Grands crus. Een krachtige en verfijnde champagne voor bij schelpdieren. Te drinken aan 8°.

Colruyt Klassewijnen Collishop

Champagne Pierson-Cuvelier Tradition Grand Cru Brut

Champagne de Vigneron Indépendant zoals het etiket vermeld. Het huis van Pierson Cuvelier, opgericht in 1901, ligt in Louvois, in het hart van de Montagne de Reims. 85% pinot noir en 15% chardonnay Grand Cru. Kracht, elegantie en subtiliteit vatten het plezier van deze fles samen (online te bestellen)

Colruyt Klassewijnen Collishop 23,50€

Champagne Collard-Picard Prestige Extra Brut

Een champagne met 50% chardonnay en 25% pinot noir en pinot meunier, geen malolactische gisting ondergaan om zijn frisheid te behouden. Gerijpt in kuipen en vervolgens 5 jaar in de kelder. Een complexe, evenwichtige, frisse en champagne met zeer lange afdronk. Als aperitief en met schelpdieren.

Colruyt Klassewijnen Collishop 29,50€

U hoeft niet meer dan 30, 40 of zelfs 50 euro uit te geven om van deze mooie wijnen te genieten.

Wordt vervolgd…

Jacques Gièrs