Zomerwijnen Cora: 7 juni tot 4 juli 2022

https://folders.cora.be/les-vins-dete-corawine/

De Cora Zomerwijnbeurs (Corawine.be) biedt 120 wijnen met speciale aandacht voor rosés uit het zeer goede wijnjaar 2021. Met nog enkele zeldzame uit 2020. Het is beter deze te vergeten. Het zijn bijna allemaal Franse wijnen, met een twaalftal nieuwe releases. Languedoc-Roussillon biedt het merendeel van de rosés, die toegeven aan de “grijze” trend. Een beetje Corsica, te weinig Provence en klassieke Rhône-wijnen met de Cuvée Royale 21 van Tavel en …. (ik kan het niet laten om dit dit te zeggen) een “Papa Poule un peu Pompette du Cellier des Chartreux.”

Onze selectie bij de nieuwigheden

– Terre d’AIXpressions   2021  rosé en rood BIO Coteaux d’Aix-en-Provence

De wijngaard van de Vignerons du Roy René beslaat iets meer dan
meer dan 850 hectare. ROSE 2021 is gemaakt van 60% grenache, de rest van syrah, cinsault, vermentino en cabernet sauvignon. In de kelder wordt, vóór de vinificatie, die tussen 14°C en 16°C plaatsvindt , een koude schilmaceratie op de druiven uitgevoerd, om zoveel mogelijk aroma’s te onttrekken. Een rosé met veel frisheid en mineraliteit. ROUGE de 2019 met 50% grenache en syrah, mourvèdre, en cabernet sauvignon. Traditionele vinificatie in betonnen kuipen met temperatuurcontrole op maximaal 27°C voor de fruitaroma’s. De rondheid van de grenache wordt gecombineerd met de kruidigheid van de syrah en de structuur van de mourvèdre.

Cora Corawine: € 9,49, in promotie, elk € 7,89

Casa Saint-Pierre Gris 2021 Casa Saint-Pierre Grenache Noir 2021 Côtes Catalanes

ROSE: Syrah – grenache noir – muscat à petits grains uit graniet, stenig en schistig alluvium en zandleem brengt ons deze bleke maar expressieve rosé (zure toetsen van rood fruit en mineralen) met verrassende afdronk. ROOD: Grenache noir op een bodem van kiezels, schist en steenachtig alluvium. Een explosieve grenache van zwart fruit, specerijen en aroma’s. Lekker bij lamsvlees of zelfs wild (koel serveren…de wijn, niet het gerecht :-)).

Cora Corawine, € 6,75, in promotie, elk € 4,99

La Grange aux Filles 2021 Côtes de Duras AOP Rosé

Een rosé uit het Zuid-Westen, niet ver van Bergerac, gemaakt van merlot en cabernet sauvignon. Rosé de ‘saignée’ en de ‘pressurage’. Een selectie van jaargangen gerijpt in acaciavaten! Een krachtige wijn, met een Bordeaux-gevoel, met een vette toets dankzij de rijping. Een gastronomische rosé die even goed bij gevogelte als bij couscous past. Merk op dat Cora ook een rode wijn met dezelfde druivensoorten aanbiedt, genaamd La Grange aux Garçons (verkocht voor dezelfde prijs).

Cora Corawine: € 7,69, in promotie € 6,49

Jacques Giers en Patrick Fiévez