Carrefour: BIB’s

Carrefour biedt een mooie keuze van BIB’s (Bag-in-Box of Cubi). Een Europese keuze van wijnen waaraan het niet ontbreekt aan kwaliteit, maar die schitteren door gebrek aan informatie over druivensoorten, jaargangen en streken. Met de klant wordt geen rekening gehouden

3 BIB’s in bio

NATERRA BIO 2021 Spanje

Onze favoriet in de 3 kleuren. Een eenvoudige witte wijn, rechtlijnig met frisse afdronk, een rosé die we ook als fles kozen en een rode, erg fruitig (framboos-bosbes), mooi in balans wat betreft alcohol en tannines. Kortom, een vlotte drinkwijn. Drie heerlijke wijnen!

Carrefour: € 12,99, BIB van 3L in de 3 kleuren

Dit is “Belgisch”

Domaine Lalande wit en rosé Pays d’Oc (Belgische wijnmaker)

Gelegen aan de poorten van Carcassonne beslaat Domaine Lalande 160 hectaren. Pierre Degroote, die zichzelf omschrijft als een “Belgische ambachtelijke wijnmaker”, presenteert aantrekkelijke wijnen Een sauvignon blanc met toetsen van citrus en een volle rosé. Laten we een beetje chauvinistisch zijn.

Carrefour: € 16,05 BIB van 3L rosé en € 17,99 voor de BIB van sauvignon

Een zeer droge pinot gris

Pinot Gris 2021 Les Vignerons de la Moselle (Luxemburg)

Een pinot gris met droge afdronk vind je steeds moeilijker (vooral in de Elzas). Onze buren “Vignerons de la Moselle” (200 families) stellen in het wijnjaar 2021 een bloemige wijn voor met een ronde en fruitige mond en een zuivere afdronk. Een echte gastronomische wijn die aan 8/10° gedronken moet worden en past bij gevogelte, pasta vongole of kaas.

Carrefour: € 16,99, BIB van 3L

A ce prix là, on fonce

GALATHEO BIANCO et ROSATO Italia

Twee verrassende wijnen vanwege hun prijs van € 7,99 voor een BIB van 3L. Verrassend ook door hun eenvoudige fruitige kwaliteit en zeer laag alcoholgehalte (11 graden). Beide wijnen bekoren door hun gezelligheid. Verkrijgbaar in BIB in februari 2022.

Carrefour: € 7,99, BIB van 3L

Het wordt een mooie zomer…

Jacques Gièrs