Feestwijnen: onze suggesties van Carrefour

Vijf wijnen trokken onze aandacht bij de eindejaarspromoties van deze winkel. Een promotie doorgaans van het type “1+1”, “2+1”, maakt interessante aankopen mogelijk. Ontdek hier onze selectie: geproefd en goedgekeurd.

Rabbit Island Sauvignon blanc 2021 (Nelson) Nieuw-Zeeland

We beginnen met een 2021 om het jaar goed af te sluiten. Een 2021 van het halfrond, het land waar de sauvignon koning is, Nieuw-Zeeland. Een sauvignon met toetsen van citrus (grapefruit en passievrucht) en vrolijk in d mond. Te drinken aan 8/10° met scampi’s of een jong geitenkaasje.

Carrefour Hyper et Market: € 9,99

Propos Verdejo 2019 Rueda Spanje

De verdejo, typisch voor de Rueda, komt van wijngaarden in La Seca (Valladolid). De Protos-variëteit is een van mijn favorieten, vanwege de consistentie en de prijs-kwaliteitverhouding. Toetsen van golden en citrusvruchten, heerlijk fris in de mond. Een wijn die nooit teleurstelt. Te drinken bij zeevruchten of zalm belle vue.

Carrefour Hyper et Market: € 9,99

« Garonnelles », Sauternes 2018 (Bio)

Deze grote zoete wijn uit Bordeaux, te weinig bekend, past niet alleen bij foie gras. Hij kan ook worden gedronken aan het eind van een maaltijd met blauwe kazen en vruchtendesserts. Deze wijn, 100% semillon, wordt gemaakt door Bérénice Lurton, een grote familie die vele châteaux in Bordeaux bezit. De naam doet denken aan de rivier de Garonne, dicht bij de wijngaarden. Toetsen van exotisch fruit, abrikoos en roze grapefruit. Serveer tussen 10 en 12°. Om een feestmaal waardig af te sluiten.

Carrefour Hyper: € 13,99, in promotie € 7,49

Moulin-à-Vent 2018 vieilles vignes, Domaine Aucoeur

De beroemdste van de Beaujolais Crus. Oude wijnstokken (ongeveer zestig jaar oud) geven deze rode wijn een bloemige neus en een fruitige, ronde en smakelijke mond. Geniet ervan aan ongeveer 15-16° bij een lekker gebraad van gevogelte: wonderlijke combinatie.

Carrefour Hyper et Market: € 9,49, in promotie € 7,49

Portia Crianza 2018 Ribera del Duero Spanje

De Portia Crianza is afkomstig van 4 verschillende landgoederen (Roa, Gumiel de Mercado, Sotillo de la Ribera en Villanueva de Gumbel). Gemaakt van de tempranillo, evenwichtig ondanks de houtachtige afdronk. Toetsen van viooltjes en zwart fruit, krachtig en rijk in de mond. Drinken bij vlees in saus of hertenvlees.

Carrefour Hyper et Market: € 9,99

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs