Enkele mooie rosés en één sublieme rosé

Toen Brad Pitt en Angelina Jolie in 2011 MIRAVAL kochten, haalde deze rosé uit de Provence alle krantenkoppen in de “bling bling” kranten. De pers bekroonde MIRAVAL in 2013, via Wine Spectator, met de titel van “Beste rosé ter wereld”! Vergeet je korrel zout niet…

We hebben de Miraval 2020, evenals Studio by Miraval, het nieuwste product van het sterrenkoppel Angelina Jolie/Brad Pitt in samenwerking met de familie Perrin, kunnen proeven.

Miraval Rosé 2020 Côtes de Provence

Miraval is beroemd dankzij de eigenaars Brad Pitt en Angelina Jolie. Het domein ligt in Correns en beslaat 600 hectare bos en olijfbomen, waarvan 30 hectare wijnstokken. Marc Perrin (de familie Perrin van Châteauneuf-du-Pape Beaucastel) draagt zorg voor deze Miraval. Cinsault, grenache, rolle en syrah vormen samen een intense rosé, met toetsen van rood fruit, aardbeien en witte bloemen. Met een complexe en volle smaak. Te drinken aan 10 graden bij gegrild vlees of heerlijke schelpdieren. Uitstekend en constant. Je betaalt voor de reputatie van de eigenaars. Voor het snobisme.

Carrefour Hyper: € 16,99, en bij tal van wijnverkopers waaronder TOUT EST VIN in Watermaal Bosvoorde voor € 19,90

Studio by Miraval 2020 IGP Méditerranée

Studio by Miraval is afkomstig van percelen aan de Franse Rivièra, omringd door olijfbomen en parasoldennen. Dus sterk beïnvloed door de nevel en de nabijheid van de Middellandse Zee. De zilte bodem geeft de wijn een uniek karakter en een bijna jodiumachtige afdronk. Cinsault 30%, grenache 30%, tibouren 30% en rolle 10% vormen samen deze vrij eenvoudige rosé. Best wel mooi bij een bouillabaise.

Colruyt en Spar: € 9,99

Grandbeau Rosé 2020 Pays d’Oc

We kopen deze wijn omdat de vorm van de fles ons doet denken aan de Miraval van Brad Pitt en Angelina Jolie. We kopen hem opnieuw omdat hij, elk jaar, steeds populairder wordt. Gemaakt van cinsault met een vleugje syrah is dit een fruitige, vlot drinkbare wijn om in gezelschap te drinken, een “hartendief” en een prijs-kwaliteitsverhouding die een Oscar verdient! Voor bij alle gelegenheden. Niet twijfelen.

Colruyt: € 5,29

Jacques Giers