Rosé in BIB voor na de quarantaine

Greg & Juju Rosé – Pinot & Grenache – Pays d’Oc BIB 3L

Geschiedenis: het domein Preignes le Vieux lig tussen Béziers en Agde. Het is eigendom van de familie Vic sinds 1905 en de 250 ha rond het château is vandaag de dag in handen van de 6e generatie. Even ter zijde, Greg en Juju vormen een vrolijk en onafscheidelijk duo dat is opgegroeid in de wijngaarden. Het gaat om Gregoire en Juliette Vic, de kinderen van Aurelie en Jérôme: de 6e generatie.

De wijn: een gedurfde assemblage van pinot noir en grenache met een hoog vakantiegevoel. 55% pinot Noir en 45% grenache die perfect bij elkaar passen en ons kunnen overtuigen (vooral geserveerd aan 8/10 graden). Aanzet van kers, elegant zijdeachtig mond en de rondheid van grenache en een vrolijke afdronk. Een rosé die alles met de roze bril doet zien (een welkom onderwerp vandaag). Gewoon voor het plezier of met een zalm- of zeebrasemtartaar.

Prijs: € 17,80, BIB van 3 L bij Chez Tout est Vin à 1170 Watermael Boitsfort http://toutestvin.com

Fontaine du Clos Rosé IGP Vaucluse “BIB” van 1,5l

Geschiedenis: Fontaine du Clos, gelegen in de Vaucluse in Sarrians, tussen de dentelles de Montmirail en de Mont Ventoux, is een familiebedrijf opgericht door Jean en Nicole Barnier. Vandaag de dag produceren de nieuwe generatie, Jean-François en Céline Barnier, Côtes-du-Rhône en Vacqueyras, maar vooral Vaucluse BGA. Dit domein is een paradijs van druivensoorten, want naast wijnbouwer is de eigenaar ook teler. Hij bezit meer dan 40 druivenrassen, maar waarom dan niet de druiven op de BIB vermelden! Grrrr!

De wijn: vooral cinsault en misschien syrah en niellucio uit Corsica. Deze rosé is een bom van fruit en rozenbloemen. De soepele mond verleidt met toetsen van aardbei en andere vruchten. De uitbundige afdronk ligt in lijn met het smaakpalet. Een frisse wijn, zo vrolijk als een weekendje in je tweede verblijf…Te genieten aan 10 graden als aperitief, bij een pastasalade of gegrild vlees van de BBQ. En om af te sluiten met een geitenkaasje.

Prijs: € 10,00, BIB van 1,5 L bij Chez Tout est Vin à 1170 Watermael Boitsfort http://toutestvin.com,

maar ook bij WINEPLUS BVBA in Genk

CAVE & DELICES DE PROVENCE in Eugies, en ENTREPOT DU VIN in Bornem.

Jacques Gièrs