Wijnbeurs Carrefour, slot

Hyper, tot 29 maart

Market, van 23 maart tot 19 april

Coronavirus: zie https://www.carrefour.eu/fr/faq-coronavirus.html

Dit is de laatste winkel met veen lentewijnbeurs. Wat valt er te ontdekken?

Hyper

Le Grand Méchant loup, Pic Saint loup 2017, Vignobles Vellas

Uit Frankrijk komt deze nieuwigheid uit de trendy appellatie van de Languedoc: “Pic Saint Loup”. Op ongeveer dertig kilometer van de kust, in de uitlopers van de Larzac, is het klimaat minder ijl dan aan zee: tegelijk mediterraans en continentaal. Van daar komt deze rode wijn (syrah, grenache en mourvèdre), waarvan een deel is gerijpt in vaten, krachtig en royaal, typisch voor de syrah. Let op de prijs, die lager is dan op sommige Franse sites waar we deze wijn aan € 18,88 zagen.

Carrefour Hyper € 10,79

« Terra Minei », Treixadura 2018, Ribeiro DO

Uit Spanje, een Galicische witte wijn gemaakt van de treixadura en Ruit de appellatie Ribeiro. Aromatisch en mineraal, een originele en tamelijk discrete wijn (in ieder wat de export ervan betreft). Perfect bij zeevruchten. 

Carrefour Hyper € 6,99

“Léo by Léo » (Bio) 2015 Bordeaux Supérieur

Voor de Bordeaux-liefhebbers: de Bordeaux rode 2015 (groot wijnjaar), “Léo by Léo” (bio) in een assemblage van merlot en cabernet sauvignon. 

Carrefour Hyper € 5,99

Market

Château Saint-Pierre, een witte Languedoc van de appellatie La Clape 2019. Ten westen van Narbonne, bijna aan zee op een (beschermd) kalksteenmassief, ook een natuurreservaat. Deze witte wijn, die twaalf maanden in vaten is gerijpt, geeft een goede expressie van het terroir, evenals een complexiteit door de assemblage van niet minder dan zes druivensoorten (een record voor een Franse wijn?): 30% Roussanne, 25% grenache blanc, 20% terret, 10% viognier, 10% bourboulenc en 5% marsanne. 

Carrefour Market € 8,99

Uit Spanje, twee rode wijnen van de twee grote appellaties uit dit land. Een jonge Rioja, “cosecha 2017” (heel weinig hout), heel erg fruitig, van de tempranillo-druif.

El viaje de Ramón, Rioja 2017

Carrefour Market 5,99€

Portia Crianza 2016 Ribera del Duero

En een Ribera del Duero, “Portia”, “crianza 2016”, ook 100% tempranillo. Hij heeft twaalf maanden in vaten gerijpt, met weinig hout.

Carrefour Market € 7,99

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs