Colruyt webshop Klassewijnen

Drie mooie ‘promoties’ tot 15 oktober

Deze ‘webshop’ biedt ‘klassewijnen’ aan, maar eveneens rode, witte en mousserende wijnen, die in te kleine hoeveelheden worden geproduceerd om in de winkel te worden uitgestald. Hieronder vindt u drie aanbiedingen die wij proefden en die ons heel erg konden bekoren.

Hoe bestellen?

Via telefoon (02/345 23 45), in de winkel
Via de post: Colruyt – Klassewijnen, Edingensesteenweg, 196 1500 Halle
Via het internet: https://www.colruyt.be/fr/webshops/webshop-grands-vins

La Farra, Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene « rive di farra di Soligo », brut 2017

Net als bij Cava is de Italiaanse naam Prosecco misschien niet helemaal geruststellend, want de kwaliteit ervan is erg uiteenlopend (eufemistisch gezegd). Maar deze is meer dan de moeite waard! Dit is een echte Prosecco brut met een combinatie van fruit en elegantie. Een mousserende wijn die, vanzelfsprekend, koel gedronken moet worden (ongeveer 8°).

De prijs? € 11,50 in promotie (normale prijs: € 12,50)

Domaine Georges Bertrand, Corbières 2016

Georges was de vader van Gérard Bertrand, op dit moment een van de beste producenten in de Languedoc en Roussillon. Hij is degene die zijn zoon de passie voor wijn heeft meegegeven. Dit is een Corbières (assemblage van syrah, grenache, carignan en mourvèdre) met toetsen van rijp, geconcentreerd zwart fruit en een kruidige afdronk. Zeer typisch voor deze appelatie.

De prijs? € 7,79 in promotie (normale prijs: € 8,49)

Mâcon-Vinzelles « Au Corlier » 2015, Marcel Couturier

Deze wijn komt van een klein chardonnay-perceel van 30 are met wijnstokken van meer dan 70 jaar oud. De aanzet herinnert aan de rijping op eiken vat, met nadien florale toetsen en sappig zomers fruit. Een zeer stijlvolle Mâcon om nu te drinken (hij is vier jaar oud). Hij kan zeker wedijveren met de naburige Cru Pouilly-Fuissé…tegen een lagere prijs.

De prijs? € 12,75 in promotie (normale prijs: € 13,95)

Patrick Fiévez