Wijnbeurs Carrefour van 13 tot 31 maart

Voor één keer vindt de wijnbeurs van Carrefour Hyper en Carrefour Market op dezelfde data plaats. Er zijn verschillende promoties: min 20%, min 30%, 2+1 of zelfs 1+1. Het is aan de klant om alles te ontdekken In Carrefour Market is de beroemde Château Le Grand Verdus uit Bordeaux als 4+2 verkrijgbaar in 3 kleuren. In Hyper trekt Carrefour de kaart van biologische wijnen en niet-Franse wijnen met mooie aanbiedingen.

Jacques Giers en Patrick Fiévez

We kozen voor u:

Tête de Linotte 2017 Touraine BIO

Loire Propriété is een geheel van 4 coöperatieve caves in de Val de Loire onder het label “Vignerons en développement durable”. Deze mooie witte wijn uit de Touraine combineert florale- en citrusaroma’s met een toets van muskaat . Een echte lentewijn. 16/20. Drink aan 8-10° voor het plezier of met witte asperges.

Prijs 7,25 € promo 5,79 €

Baron de Rivero 2018 Verdejo Spanje

De Bodega Malaga Virgen is een zeer oud bedrijf in de streek van Malaga. Het biedt moderne wijnen zoals deze Verdejo met vegetale en exotische aroma’s. In de mond rond en soepel. 15/20. Drink met groene asperges of bij een zomerse salade.

Prijs 6,50 € promo 1+1

Pot de vin BIO Domaine Guilhem Pays d’Oc 

Als pot-de-vin het Frans voor steekpenning is, dan is deze wijn zijn steekpenningen meer dan waard. Een lieflijke merlot uit de Pays d’Oc die altijd verrast door zijn eenvoudige maar vlot drinkbare fruitigheid. Een plezierwijn zonder al te veel gedoe. 16,5/20. Een beetje gekoeld drinken, past bij ‘alles’, pasta, vlees, kaas, …

Prijs: 6,49 € promo min 30% = 4,54 €

Baron de la Varière 2017 Anjou

Een cabernet franc uit de Anjou op leisteen, dus anders dan die op kalksteen. Aroma’s  van rode en zwarte vruchten, rond en soepel in de mond. Mooi frisheid in de afdronk. Een ronde Loire. 15/20. Te drinken aan 16 °C met gegrild vlees, gevogelte in saus of verse geitenkaas.

Prijs:6,69 € promo min 20% = 5,35 €