De webshop Colruyt klassewijnen

De website Colruyt klassewijnen: biedt elke maand enkele originele wijnen in promotie die je niet in de rekken vindt omdat ze maar in beperkte mate verkrijgbaar zijn. Wij kozen 4 ‘goede zaakjes‘ uit voor de maand juni.

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs

Two Rivers Clos des Pierres Chardonnay 2015 Nieuw-Zeeland

“Clos des Pierres”…. Een meer geschikte naam kon deze wijn niet krijgen. Hij is afkomstig van twee wijngaarden: één behoorlijk steenachtig, een andere met kleibodem. Zowel in de neus als in de mond heeft de wijn een Bourgondische uitstraling van hoog niveau. Een gerijpte wijn, romig, lange afdronk. 17/20. Nu te drinken aan 10 graden met een ‘babykreeft’ of een lekkere vis in saus.

Colruyt Klassewijnen: € 16,50 en in promotie tegen € 14,50 van 7 tot 27 juni

Klik hier voor meer info.

Two Rivers Tributary Pinot Noir 2016 Nieuw-Zeeland

Marlborough in Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn witte sauvignons en rode pinots noirs met een Bourgondische uitstraling. De aroma’s van rijpe zwarte kers exploderen in neus en mond. De structuur van de wijn is complex en het hout verdwijnt bijna door de expressie van de klei-kalkbodem. Indrukwekkend. 17/20. Te drinken aan 16 graden met rood of wit vlees of wild gevogelte.

Colruyt Klassewijnen: € 16,50 en in promotie tegen € 14,50 van 7 tot 27 juni

Klik hier voor meer info.

Mud House Pinot Noir Claim 431 Vineyard 2015

We blijven in Nieuw-Zeeland (Central Otago) met een variant van de pinot noir op een cru van leisteen en grind. De neus heeft expressies van zwarte kers uit met een toets van peper. De smaak speelt op de finesse van de pinot noir en eindigt met een mooie zuurgraad. Charmante wijn. 16,5/20. Te drinken aan 15/16 graden met gegrild rood vlees en gevogelte in saus.

Colruyt Klassewijnen: € 14,95 en in promotie tegen € 12,99 van 7 tot 27 juni

Klik hier voor meer info.

BST Sangiovese Cabernet Sauvignon 2016 Folonari IGT Toscane

De “Baby” Super Toscan (B.S.T.) is een idee van de familie Folonari: een zuivere wijn van sangiovese en cabernet sauvignon, maar zonder rijping op hout om zo meer de nadruk te leggen op het fruit. Een geslaagde combinatie met de frisheid en stevigheid van de sangiovese en de structuur en rondheid van de cabernet sauvignon. Neus van zwart fruit, rokerig, rond, soepel in de mond met versmolten tannines. Aangename afdronk. 17/20 en een “Triple Coup de Coeur” voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een Toscaanse wijn. Te drinken aan 16 graden met vlees, pasta, kaas, …

Colruyt Klassewijnen: € 9,99 en in promotie tegen € 7,99 van 7 tot 27 juni

Klik hier voor meer info.