De wijnbeurzen zijn er weer!

Carrefour Market opent de dans

Tot eind oktober zijn onze supermarktketens opnieuw het decor van tal van wijnbeurzen. Het is Carrefour, in zijn “Market”-versie, dat deze najaarseditie van het oogstjaar 2019 inluidt.

Wat is ons opgevallen? Tijdens de degustatie van deze distributeur eigenlijk niet veel. Ze was dit jaar eigenlijk zeer minimalistisch (eufemistisch uitgedrukt). Toch worden er 155 wijnen in promotie aangeboden, waaronder 17 bio- en 18 mousserende wijnen. De promoties? Ze zijn traditioneel verkrijgbaar in 1+1, 2+14+2 aanbiedingen.

Uit deze miniproeverij, met zeer weinig Franse wijnen, hebben we toch twee rode en één witte wijn geselecteerd.

Castillo de Albai, Rioja 2018

Een jonge, en dus fruitige wijn (100% tempranillo), die zeker zijn prijs mee heeft: € 5,99, maar in 2+1 kost hij dus slechts € 3,99 per fles.

Rosso Piceno Superiore 2017, Carminucci

Een ondergewaardeerde Italiaanse herkomstbenaming uit de Marche. Een intieme, persoonlijke wijn, een hartendief (ook voor de koper). Gemaakt van de montepulciano en sangiovese. Een echte ontdekking. De prijs? € 9,99. Maar in een 2+1 aanbieding wordt dat per fles slechts € 6,66.

Org de Rac, chardonnay, Zuid-Afrikaanse bio 2018 (regio Swartland)

Een typische wijn voor dit druivenras, met een nieuwe wereld-accent, maar zonder het karikaturale. Wij vinden dit een geweldige wijn. De prijs? Tegen € 7,99 een zeer correcte prijs.

Wordt vervolgd…

Patrick Fiévez