40 jaar Licata Vini

Met de promoties ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag biedt Licata Vini ons het ideale moment om u enkele van hun wijnen (in principe onder de € 15) te leren kennen.

De Guide d’achat des vins breidt zijn selectie dus uit naar bekende wijnhandels. Wat Italiaanse wijnen betreft, is Licata Vini echt wel een must. Surf naar https://www.licata.be en alles wordt duidelijk. U doet uw aankopen op de site en de levering volgt al vlug.

Calogero (ook Charly genoemd) en Laurent brengen met een promotiekorting van 20% op verschillende wijnen hulde aan hun Siciliaanse afkomst. We maakten een selectie van zes wijnen: vier witte en twee rode. Een perfecte manier om u te laten kennismaken met de heerlijke…witte wijnen van Sicilië.

Patrick Fiévez et Jacques Giers

Bianco Porticello 2017 Castellaro BIO

Een biologische wijn van het vulkanische eiland Lipari, gemaakt van moscato (40%) en carricante (60%). Toetsen van wit fruit, fris en elegant in de mond. De wijn verrast door zijn zuurtegraad…zoals zo vaak in witte wijnen uit Sicilië. Verleidelijke wijn. 16/20. Te drinken als aperitief of bij een koud buffet.

Licata Vini € 14,97; in promotie € 11,98

Zizola 2017, Azisa, Sicilia DOC, Mazzei

Mazzei, eigenaar van het beroemde Castello di Fonterutoli in Toscane (Chianti Classico), biedt eveneens Siciliaanse wijnen aan, waaronder deze witte wijn met de veelzeggende naam die “Prachtig” betekent. Ze bestaat uit lokale druivensoorten (grillo en catarratto). In het dorpje Noto grenzen de wijngaarden aan olijf-, citroen- en amandelbomen. Inderdaad prachtig! Een wijn die opvalt door zijn frisheid en aromatische charme, die doet denken aan sappig wit zomerfruit. 16/20. Als aperitief of bij gegrilde of koude vis.

Licata Vini € 14,97; in promotie € 11,98

Zibibbo 2018 Tenute Orestiadi

De zibibbo is een druivensoort die oorspronkelijk uit Egypte komt en die door de Feniciërs naar Sicilië werd gebracht. Ze is explosief in de neus en ontwikkelt lichte toetsen van muscat en wit fruit. De smaak is rond en vol met een kruidige toets. Erg verleidelijk. 15/20. Te drinken als aperitief of bij asperges.

Licata Vini € 9,99; in promotie € 7,99

Strade Insolia 2018 Tenute Nanfro BIO

De insolia is een typisch Siciliaans druivenras. Met florale-, citrus- en kruidige toetsen, vol en mineraalachtig in de mond. Een wijn met een grote zuiverheid. 16,5/20. Te genieten met schelp- en schaaldieren.

Licata Vini € 13,99; in promotie € 11,19

ERSE Etna Bianco 2017 Tenuta di Fessina (Carricante)

De carricante is een typische druivensoort die complexe minerale witte wijnen met een grote frisheid voortbrengt. De vulkanische bodem van de Etna zorgt voor een rokerige toets. Een stijlvolle, geraffineerde wijn. 17/20. Te genieten bij een risotto of pasta vongole.

Licata Vini € 18,50; in promotie € 14,80

Etna Rosso 2017 Tenuta delle Terre Nere BIO

Van het domein van Marco de Grazia op de noordelijke hellingen van de Etna. Hier worden jonge of oude inheemse druivensoorten gevinifieerd. De wijnen onderscheiden zich door hun elegante structuur en een complex karakter. De nerello mascalese is een rood druivenras met een kleur die neigt naar pinot noir. In de neus en in de mond valt de gelijkenis met de druif uit de Bourgogne op: zwarte kers en een rokerige toets. In de mond soepel, evenwichtig en harmonieus. 16/20. Gaat goed samen met gegrild vlees en pasta.

JG en PF