Wijnbeurs Cora: van 27 september tot 25 oktober

Het merk met de meest “kelderwijnen” verschijnt traditioneel (bijna) als laatste. En zoals altijd is het de grootste wijnbeurs van het land met meer dan 600 wijnen, waaronder 58 “biologische”, 68 nieuwigheden, 24 “coups de coeur” uit de Guide Hachette en nu al Bordeaux 2019.

De actie “tevreden of geld terug” blijft behouden voor de aankoop van kartons van zes flessen van maximaal 20 euro. Als gevolg van de gezondheidsperikelen zijn de beroemde wijnproeverijen ook dit jaar geannuleerd. Er zullen er wel plaatsvinden, maar dan alleen voor groepen van 50 personen. Ze worden georganiseerd in de winkels en, voor Brussel, in het Hôtel de la Poste (Tour & Taxis) met toelichting van de koper, Alain Renier. In twee uur tijd worden niet minder dan 30 wijnen geproefd (deelname is € 20 met een waardebon van € 10 bij elke aankoop van € 100). Bovendien wordt tijdens de eerste week van deze wijnbeurs een “Cora Wine Live Show” georganiseerd. Hoe werkt het? Live gefilmd vanuit een wijnafdeling (die van Anderlecht), zijn bij elke sessie drie wijnbouwers aanwezig (er zullen er vier zijn). Het zal mogelijk zijn om live te bestellen en deze bestelling zal gratis worden geleverd. Informatie en registratie (verplicht) op www.corawine.be

Geproefd (in primeur) en goedgekeurd

Domaine de Plaisance  2020 Côtes de Gascogne

Colombard en sauvignon vormen hier een gelukkig paar. Fruitig, vooral exotisch, rond en een afdronk die om meer vraagt … zeker voor deze prijs. Ter info: de macarons “veganistisch” betekent niets en “zeer milieuvriendelijke” grenst aan fraude. Gewoon een wijn voor het plezier.

Cora corawine: € 4,75, in promotie voor € 3,95

Château Laffitte-Teston Cuvée Ericka, Pacherenc du Vic-Bihl sec 2019

Gemaakt van lokale druivensoorten (manseng, courbu), een witte wijn uit een zuidwestelijke appellation met toetsen van citrus, tropisch fruit en een lichte honingtoets.

Cora corawine: € 10,49, in promotie voor € 8,79

Fidora  2020 Pinot Grigio DOC Venezia Biodynamisch

Deze Pinot Grigio is een mooie ontdekking, MOOI DROOG, met toetsen van wit fruit en een vleugje zout. Diepgang in de mond, een biodynamische kwaliteit. Past mooi bij pasta vongole en gegrild gevogelte.

Cora corawine: € 7,49, in promotie voor € 5,99

Château Signac 2019 Rhône Villages Chusclan

Een klassieke wijn van verschillende Rhônevariëteiten: grenache, carignan, syrah, mourvèdre. Toetsen van rood en zwart fruit, aroma’s van garrigue, rond in de mond en frisse afdronk. Heerlijk bij runderribstuk of lamkoteletjes.

Cora corawine: € 6,59, in promotie voor € 5,49

Domaine de Pieblanc « Les Terres », Gigondas 2019

Een zonovergoten rode wijn van vooral grenache (80%). Rijk en vol in de mond met toetsen van rijp fruit en garrriguekruiden (tijm, laurier). Smaakvol en genereus. Not 3 tot 5 jaar bewaarpotentieel.

Cora corawine: € 15,19, in promotie voor € 12,59

Tamiz 2018 Tempranillo Teofilo Reyes Ribera del Duero

Téofilo Reyes is de levende legende van de Ribera del Duero; hij is de man die deze appellation voor een groot deel zijn huidige bekendheid heeft gegeven. 93/100 van James Suckling voor een wijn van deze prijs is uitzonderlijk. En de degustatie bevestigt de score: zwart fruit, balsamico, fluweelzacht in de mond en een verrassend complexe afdronk. Een wijn voor bij wild of paddestoelen.

Cora corawine: € 8,49, in promotie voor € 7,15

Rio Maggio, Rosso Piceno 2017

Deze rode wijn uit de Marche in Italië wordt gemaakt van twee druivensoorten: montepulciano (het grootste deel) en sangiovese. Licht houtachtig, verleidt hij door zijn rondheid en de suggestie van rijp zwart fruit.

Cora corawine: € 10,99, in promotie voor € 9,19

Kotsifali 2018, Domein Lyrarakis (Kreta)

Dit is de naam van een typisch Kretenzisch druivenras. Een rode wijn om te ontdekken vanwege zijn kruidige en wilde kruidentoetsen. Voor bij een goede moussaka.

Cora corawine: € 6,69, in promotie voor € 5,59

Patrick Fiévez en Jacques Gièrs